Η ιδέα πίσω από τον τοίχο καλοσύνης είναι απλή: Καθαρά ρούχα και φαγητό σε όσους τα χρειάζονται, τοποθετούνται σε επιλεγμένους τοίχους ώστε να μην αναζητούνται στις σακούλες που οι πολίτες αφήνουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων ή ακόμη και μέσα σε αυτούς. Στους τοίχους αυτούς εθελοντές έχουν τοποθετήσει κάποιες κρεμάστρες στις οποίες, όποιος επιθυμεί, μπορεί να αφήσει κάτι για τον άγνωστο συνάνθρωπό του που το έχει ανάγκη: μια μερίδα καθαρό φαγητό, λίγα ρούχα ή ίσως φάρμακα ευρείας χρήσης.
![](https://www.1dimsalaminas.gr/wp-content/uploads/2020/05/wall.jpg)
Έτσι, οι κρεμάστρες, που είναι τοποθετημένες σε τοίχους σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα, γεμίζουν από εκείνους που δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για εκείνους τα χρειάζονται περισσότερο.
«Άφησε το αν σου περισσεύει. Πάρε το, αν το χρειάζεσαι» είναι το μήνυμα που διαβάζει κανείς σε κάθε τοίχο καλοσύνης, που θα βρει σε 50 σημεία σε όλη την χώρα. Μάλιστα το σχολείο της Σαλαμίνας δεν είναι το μόνο δημοτικό σχολείο που φιλοξενεί έναν τοίχο καλοσύνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών στην Χαλκιδική, το 10ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Χανίων στη συνοικία της Χαλέπας και το 40ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στο Γκύζη. Δείτε εδώ τον χάρτη με τους τοίχους καλοσύνης στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή: https://www.infokids.gr/o-toixos-tis-kalosynis-ena-dimotiko-sxo/